In veel woning in Sint-Niklaas wordt water verwarmd met behulp van een cv-ketel. Dit geldt voor het water uit de kraan, maar ook voor water in de verwarmingsinstallatie. Over het algemeen warmt jouw ketel het water zonder problemen op. Het kan echter gebeuren dat er geen warm water meer uit de kraan stroomt. Dit is vaak het gevolg van een storing. Een loodgieter kan dit probleem verhelpen, waardoor je jouw ketel nog niet hoeft te vervangen. Het apparaat is echter niet altijd meer te repareren. Probleem is dat de gemiddelde inwoner van Sint-Niklaas geen idee heeft wanneer hun ketel aan vervanging toe is. Je leest het in deze tekst!

Vaker en vaker problemen


Een cv-ketel gaat gemiddeld zo’n vijftien jaar mee. Dit is betrekkelijk lang. Hoe dichter het apparaat echter bij zijn levensduur komt, des te groter de kans op problemen. Zo kunnen onderdelen in de cv-ketel namelijk gaan slijten. Onderdelen die versleten zijn, werken na een tijdje mogelijk niet meer. Dit kan de oorzaak zijn voor problemen met jouw ketel. Ontstaan er de laatste tijd steeds vaker problemen en is jouw ketel ook al (bijna) vijftien jaar oud? Dan is het raadzaam het apparaat te vervangen. Beslis dit echter nooit op eigen houtje. Nee, laat er altijd eerst even een loodgieter naar kijken. Hij kan jou namelijk adviseren wat de beste keuze is.

Energiebesparing


Is jouw cv-ketel inmiddels al meer dan tien jaar oud? Dan kunnen we gerust stellen dat het apparaat niet bepaald modern is. Hierdoor is de kans groot dat er aanzienlijk meer energie verbruikt wordt dan nodig. Oude ketels verbruiken namelijk behoorlijk wat stroom en gas. Wil je jouw steentje bijdragen aan het klimaat? Of wil je besparen op jouw energierekening? Dan kan dit ook een reden zijn om jouw cv-ketel te vervangen. De nieuwe cv-ketels zijn namelijk een stuk energiezuiniger dan de oude. Ze kosten ook flink wat meer, maar op de lange termijn verdien je dit verschil meestal terug. Laat je echter wel eerst goed informeren over de beste cv-ketel. Ook tussen nieuwe cv-ketels zitten namelijk nog behoorlijk wat verschillen.