Wat kan een verwarmingsmonteur voor u betekenen?

Een verwarmingsmonteur is, zoals de naam al aangeeft, de specialist op het gebied van verwarmingsinstallaties en alles wat daarbij hoort. Zaken waar hij zich dan ook vooral mee bezig houdt zijn cv-ketels, verwarmingsleidingen en radiatoren en dan in het bijzonder de aanleg en de montage hiervan, reparaties hieraan en advies hierover. Het vakgebied van de verwarmingsmonteur blijft zich de laatste jaren steeds verder uitbreiden en verdiepen. Cv-ketels (ook wel verwarmingsketels genoemd) worden namelijk steeds moderner en steeds meer voorzien van allerlei moderne (computer)technologie. Bij ons loodgietersbedrijf in Sint-Niklaas is de kennis van onze verwarmingsmonteurs altijd up-to-date. Onze verwarmingsmonteur in Sint-Niklaas weten alles van de nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied en kunnen deze kennis ook in de praktijk toepassen.

De werkzaamheden van een verwarmingsmonteur

Wanneer u een huis gaat bouwen of verbouwen, zal er na verloop van tijd ook een verwarmingsmonteur ingeschakeld moeten worden. Deze kan de verwarmingsleidingen aanleggen of, in het geval van een verbouwing, verleggen. Ook kan de cv-ketel door een vakkundige verwarmingsmonteur in Sint-Niklaas geïnstalleerd worden. Dit is een vrij ingewikkelde klus die niet zomaar iedereen uit kan voeren. Daarnaast is het zeer van belang dat deze klus op de juiste manier uitgevoerd wordt, omdat de basis goed moet zijn. Zo worden lekkages en andere problemen die kunnen ontstaan door een foutieve installatie namelijk voorkomen en dit zal u uiteindelijk veel geld en schade schelen.

Het plaatsen of verhangen van de radiatoren is eveneens een klus die onze professionele verwarmingsmonteurs voor u uit kunnen voeren. Een professional weet welke capaciteit een radiator moet hebben voor een specifieke ruimte en kan u verschillende soorten radiatoren laten zien, waar designradiatoren (die men vaak terugziet op badkamers) een voorbeeld van zijn.Verwarmingsmonteur Sint-Niklaas

Verschillende soorten cv-ketels

Het is goed om te weten dat er veel verschillende merken zijn die cv-ketels op de markt brengen en dat er ook nog eens verschillende soorten cv-ketels te verkrijgen zijn. Momenteel is de HR-ketel het soort cv-ketel die het meest verkocht wordt aan consumenten. De afkorting HR-ketel staat voor hoog rendementsketel. Dit wil zeggen dat de HR-ketel erg zuinig met z’n energie omgaat. Dit is dan ook een verantwoorde keuze, want dit is goed voor het milieu en bovendien ook gunstig voor uw portemonnee. Dankzij een HR-ketel bespaart u namelijk op uw energiekosten.

Dan is er ook nog de combiketel die erg populair is. Dit type cv-ketel zorgt niet alleen voor het opwarmen van de radiatoren van de centrale verwarming, maar is tevens verantwoordelijk voor het opwarmen van het leidingwater voor onder andere de douche en de overige kranen in uw woning. De onderhoudskosten voor een combiketel liggen relatief laag en bovendien scheelt het in ruimte dat u geen extra boiler nodig heeft voor het opwarmen van het leidingwater. De verschillende typen cv-ketels die de merken op de markt brengen verschillen continu en de ontwikkelingen zijn nog steeds gaande. Onze verwarmingsmonteurs in Sint-Niklaas zijn hiervan op de hoogte en kunnen u voorzien van advies op maat. Dankzij professioneel advies zult u een cv-ketel vinden die passend is bij uw situatie en woning.

Professioneel onderhoud eens per jaar

Eens per jaar uw cv-ketel en verwarmingsinstallatie na laten kijken is raadzaam. Onze loodgieters komen graag bij u langs om te checken of alles nog in orde is met uw centrale verwarming en de cv-ketel. Zij kunnen, als dat nodig blijkt te zijn, uiteraard ook een onderdeel voor u vervangen of een reparatie uitvoeren aan uw cv-ketel. Door periodiek, eens per jaar, onderhoud uit te laten voeren, voorkomt u dat er ernstige problemen ontstaan zoals lekkages, wordt slijtage tijdig gesignaleerd en verlengt u de levensduur van uw verwarmingsinstallatie en cv-ketel.

Snelle service
Allround loodgietersbedrijf
Gericht op kwaliteit
Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Panne? Contacteer ons: 03 808 12 78

Call Now Button