Lekkages vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit komt onder meer door het feit dat er als gevolg van lekkages schimmelplekken op muren kunnen ontstaan. Niet alleen geeft dit uw ruimtes een onhygiënische uitstraling, ook kost het veel tijd om deze schade te herstellen. De schimmelplekken zijn namelijk het gevolg van vocht wat door de lekkage in uw muren getrokken is. Voordat het vocht uit uw muren verdwenen is, bent u vaak al snel een paar weken tot zelfs maanden verder. Reden genoeg om de kans op lekkages in huis zo klein mogelijk te maken! In dit artikel geeft onze loodgieter uit Sint-Niklaas u hier graag enkele tips voor.

Tip 1: sluit de buitenkranen af in de winter

Een van de tips die wij u kunnen geven, is het belang van het afsluiten van buitenkranen in de winter. Doordat u deze kranen niet of nauwelijks zal gebruiken in de wintermaanden, komt het water in de leidingen een lange tijd stil te staan. Dit water kan bevriezen als gevolg van grondvorst, waardoor het uitzet. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat de leidingen knappen en er een lekkage ontstaat.

Tip 2: laat leidingen leggen door loodgieters

Lekkage voorkomen Het klinkt als een logische tip van een loodgietersbedrijf: laat het leggen van leidingen aan een specialist over. Toch is het van groot belang dat u hier niet zelf aan begint! Zelf leidingen aanleggen is vaak veel lastiger dan men op voorhand verwacht. Zo komt het regelmatig voor dat leidingen niet goed op elkaar aansluiten. Via de speling die hierbij ontstaat, kan er water uit de leidingen sijpelen.

Tip 3: controleer uw dakbedekking regelmatig

Tot slot is het sterk aan te raden om uw dakbedekking zeker eens in de twee of drie jaar op schade te laten controleren. In de herfst kunnen er takken of kleine steentjes tegen de dakbedekking slaan. Als gevolg hiervan zullen er scheurtjes in uw dakbedekking ontstaan, die voor een vervelende lekkage kunnen zorgen. Door dergelijke beschadigingen in een vroeg stadium dicht te laten branden, kan een ernstige waterschade aan uw dakconstructie voorkomen worden.

Call Now Button