Vaak denken we dat verstoppingen niet of nauwelijks te voorkomen zijn. Het lijkt iets te zijn wat nu eenmaal gebeurt, zo nu en dan. Toch is dat zeker niet het geval. Veel verstoppingen zijn goed te verhelpen door op een juiste manier met de riolering om te gaan. We hebben enkele tips op een rijtje gezet om te zorgen dat de kans op een verstopping in de afvoer of in het riool zo gering mogelijk wordt. De tips zijn vrij eenvoudig op te volgen zonder dat het veel moeite kost, waardoor ze voor iedereen haalbaar zijn en dus bij iedereen de kans op verstoppingen kan verkleinen.

Douche of bad regelmatig verstopt?

Als de douche of het bad regelmatig verstopt zijn, komt dat vrijwel altijd doordat er haren opgehoopt zijn. Haren lossen niet op in water en zullen dus na verloop van tijd een verstopping veroorzaken. Probeer haren dus niet door het putje weg te laten spoelen, maar maak regelmatig het putje schoon door de haren in de prullenbak te werpen. Op deze manier kunnen de haren niet in de afvoer blijven plakken en zo almaar meer haren aantrekken.

Toilet is geen prullenbak!

Het toilet is geen prullenbak, al lijken we vaak te denken dat dit wel het geval is. Keer op keer komen er verstoppingen voor doordat er spullen zijn doorgespoeld die niet doorgespoeld hadden moeten worden. Dit kan over het algemeen goed voorkomen worden door alles in de prullenbak te werpen wat niet in het toilet thuis hoort. Het is daarom goed om een prullenbak in de buurt van het toilet te plaatsen, zodat de neiging om dingen door te spoelen, zo klein mogelijk wordt.

Laat een reactie achter