Voordat u uw nieuwe sanitair in huis kunt installeren, zult u verschillende stappen moeten doorlopen. In dit artikel geeft onze loodgieter u een handig stappenplan om u hierbij te begeleiden. Voor het installeren van uw nieuwe sanitair kunt u op onze hulp rekenen. Door het aansluiten van de sanitaire voorzieningen aan een loodgieter over te laten, is de kans op complicaties relatief klein. Het komt nog regelmatig voor, dat men na het aansluiten van sanitair met lekkages in de badkamer te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond een aansluitpunt met de afvoer, doordat het sanitair hier niet goed op aangesloten is.

Stap 1: maak een plan voor de badkamer

Allereerst is het belangrijk om een stappenplan te maken voor het installeren van nieuwe sanitaire voorzieningen. Waar wilt u straks kunnen douchen? Op welke plek moet het toilet geïnstalleerd worden? Enzovoorts. Op basis van dit plan kan vervolgens bekeken worden welke leidingen verlegd of aangelegd moeten worden.

Tip: laat het plan voor uw nieuwe badkamer altijd toetsen door een loodgieter! Zo weet u zeker dat uw plannen haalbaar zijn, voordat u aan de herinrichting van de badkamer begint.

Stap 2: nieuwe sanitaire voorzieningen uitzoeken

Sanitair installeren

Wanneer u een plan gemaakt heeft voor de indeling van de badkamer, kunt u op zoek gaan naar nieuwe sanitaire voorzieningen. Steeds vaker wordt gekozen voor donkere sanitaire voorzieningen, in plaats van het traditionele witte sanitair. Het kan verstandig zijn om op internet naar voorbeeld van badkamers te zoeken. Wellicht kunt u op deze manier inspiratie opdoen voor uw eigen badkamer.

Stap 3: laat uw sanitair aansluiten door een loodgieter

Zoals eerder in dit artikel besproken werd, kan het verstandig zijn om het sanitair door een loodgieter te laten installeren. Onze loodgieters in Sint-Niklaas hebben een jarenlange ervaring met het aansluiten van sanitair in huis. Zo bent u ervan verzekerd dat de kans op lekkages minimaal is.

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met lekkages rond uw nieuwe sanitair, dan kunnen wij een herstelling voor u uitvoeren. Herstellingen voeren we ook voor u uit, als u bijvoorbeeld te maken heeft met een verstopte afvoer onder uw sanitaire voorzieningen.

Call Now Button