Riolering en verstoppingen in Sint-Niklaas

Wanneer u bezig bent met een verbouwing of aanbouw aan uw woning, zult u in sommige gevallen een nieuw toilet willen installeren, een extra gootsteen voor bijvoorbeeld bijkeuken wensen, enzovoorts. Voor deze elementen in uw woning is een goed functionerende en aangesloten riolering noodzakelijk. U moet er toch niet aan denken, dat u al na een paar weken te maken krijgt met een lekkage rond de afvoer van uw toilet of gootsteen! Onze loodgieter helpt u graag met de aansluiting van elementen op uw riolering en bij verstoppingen in Sint-Niklaas. Een verstopping brengt vaak een nare stank met zich mee, waardoor het noodzakelijk is om deze tijdig te ontstoppen. Wij helpen u hier graag bij!

Verstoppingen in uw riolering in Sint-Niklaas voorkomen

Een verstopping is zoals aangegeven vanwege de stank erg vervelend, tevens maakt een verstopping het nagenoeg onmogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet of douche. Reden genoeg om een verstopping in uw riolering zo goed mogelijk tegen te gaan. Doe dit door enerzijds te letten op het gebruik van toiletpapier, door een zeefje in uw gootsteen te leggen en door uw regenpijp af te dekken met een kapje tegen bladeren en takjes. Het eens per half jaar doorspuiten van uw riolering in Sint-Niklaas maakt een verstopping helemaal onmogelijk!

Met het doorspuiten van uw riolering tegen verstoppingen in Sint-Niklaas en omgeving helpen onze loodgieters u graag op weg. Ook wanneer u wel met een verstopping te maken krijgt, kunnen wij uw afvoer doorspuiten.

Hoe ontstaat een verstopping in de afvoer?

Een verstopte afvoer kan op verschillende manieren zijn ontstaan. Vaak is de verstopping het gevolg van restafval wat naar de bodem van de afvoer is gezakt. Het restafval kan vanaf hier niet meer worden meegevoerd door het water in de afvoer, waardoor het begin van een verstopping is gevormd. Naarmate de tijd verstrijkt zal de hoeveelheid restafval op de bodem van de afvoer steeds groter worden. Zo ontstaat uiteindelijk een serieuze verstopping die vaak maar zeer moeizaam zelf te verhelpen is! In zo’n geval kan onze ervaren loodgieter u helpen door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Hiermee wordt de verstopping letterlijk voor u opgelost, doordat het restafval naar de centrale riolering wordt gespoten.

Restafval is een vrij ruim begrip. Bij restafval kunt u bijvoorbeeld denken aan een overmatig gebruik van toiletpapier, etensresten die bij het spoelen van de borden in de afvoer terechtgekomen zijn, enzovoorts. Ook buiten de deur kan restafval in de afvoer van uw woning terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan bladeren en kleine takjes die in de herfst via uw regenpijpen in de afvoer belanden. Dergelijke vormen van restafval zijn te zwaar om nog te worden meegevoerd door het water wat door de afvoer stroomt.

Hulpmiddelen bij het oplossen van verstoppingen

Verstoppingen kunnen op verschillende manieren worden opgelost door de loodgieters van ons loodgietersbedrijf. Zoals reeds beschreven werd is het doorspuiten van de verstopte afvoer of riolering de meest voordehand liggende oplossing om een verstopping te verhelpen. Er zijn echter meer mogelijkheden! Onze loodgieters kunnen bijvoorbeeld ook een klein vegertje gebruiken om de randen van uw afvoer schoon te vegen. Waar wordt dit gecombineerd met een klein cameraatje, die een goed beeld geeft van de binnenkant van de verstopte afvoer. Dikke proppen met restafval kunnen met een klein haakje uit de afvoer getrokken worden om erger te voorkomen.

Snelle service
Allround loodgietersbedrijf
Gericht op kwaliteit
Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Panne? Contacteer ons: 03 808 12 78

Call Now Button