Als ervaren loodgieters kunnen wij u precies vertellen op welke momenten uw CV ketel vervangen moet worden. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als u door de besparing van energie die u hiermee realiseert de investering voor het vervangen binnen afzienbare tijd kunt terugverdienen. Dit moment breekt nog eerder aan als uw oude verwarmingsketel een dure reparatie nodig heeft. Noodgedwongen een nieuwe CV ketel nodig hebben omdat u behoeft heeft aan meer vermogen is tevens een moment waarop vervanging noodzakelijk is.

Oude ketel vervangen met een HR ketel

Indien uw ketel meer dan 10 jaar oud is dan bestaat de kans dat dit geen HR ketel is. Als dit het geval is dan kunt u met het vervangen van de oude CV ketel een grote besparing van energie realiseren. Het hoge rendement van meer dan 100% van een HR ketel zorgt ervoor dat u de benodigde investering binnen een paar jaar weer hebt terugverdiend en vanaf dat moment maandelijks winst overhoudt.

Dure reparatie maakt vervanging rendabel

De beslissing om een oude CV ketel te laten vervangen wordt vergemakkelijkt op het moment dat u met dure reparatiekosten geconfronteerd wordt. Een dure reparatie maakt de vervanging namelijk rendabel. Voor slechts een paar honderd euro meer heeft u een nieuwe CV ketel die lange tijd probleemloos zal functioneren en daarbij ook nog eens zuiniger is in het energieverbruik.

Vervangen door behoefte aan meer vermogen

Tevens een moment waarop uw CV ketel vervangen moet worden is als uw behoefte heeft aan meer vermogen. U kunt bijvoorbeeld een extra douche geplaatst hebben in de badkamer waardoor de huidige ketel niet voldoende warm water kan produceren. Een aanbouw voor uw huis kan er ook voor zorgen dat u uw CV ketel moet vervangen omdat het oude apparaat niet genoeg vermogen heeft om de grotere leefruimte te verwarmen.

Call Now Button