Hulp bij klussen aan uw leidingwerk in huis

U wilt vanzelfsprekend overal in huis water kunnen gebruiken! Denk aan de kraan in de keuken, de buitenkraan op uw terras, uw douche en de radiatoren in de verschillende ruimtes van uw woning. Het op de juiste wijze aanleggen van leidingwerk in huis is zodoende van groot belang. Onze loodgieters helpen u hier graag bij, door bij een nieuw-, aan- of verbouw bestaande leidingen te verleggen en nieuwe leidingen aan te leggen. Het aanleggen van leidingwerk in Sint-Niklaas lijkt op voorhand niet heel ingewikkeld. Dit is ook de reden dat woningbezitters steeds vaker proberen om de leidingen zelf aan te leggen. Helaas gaat het toch nog regelmatig fout! Leidingen sluiten bijvoorbeeld niet goed op elkaar aan, waardoor er speling tussen de leidingstukken ontstaat. Als gevolg hiervan kan het water uit de leidingen sijpelen en vervolgens in uw woning trekken. Iets wat u zo goed mogelijk moet zien te voorkomen!

Tip: bekijk vooraf uitgebreide instructievideo’s en stappenplannen op internet als u het leidingwerk zelf aan wilt leggen. Houd er hierbij rekening mee dat er in veel van deze instructies niet gesproken wordt over de aspecten die fout kunnen gaan bij de aanleg van leidingwerk. Denk aan het reeds beschreven voorbeeld van leidingstukken die niet goed op elkaar aansluiten en zo voor een lekkage kunnen zorgen.

LeidingwerkHet aanleggen van leidingwerk in uw woning

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt u bijna niet aan het aanleggen of verleggen van leidingwerk ontkomen. Doordat de leidingen overal in uw woning gebruikt worden, is het belangrijk om vooraf een goed plan op te stellen. Waar in huis moeten de leidingen toegankelijk zijn om loodgieterselementen op aan te kunnen sluiten? Waar aan de buitenkant van uw woning moet een buitenkraan komen? Hoe zit het met de centrale wateraansluiting in huis? Enzovoorts. Onze loodgieters helpen u graag bij het opstellen van een plan voor de aanleg van uw leidingwerk. Mocht u zelf al een plan gemaakt hebben, dan kunnen we dit plan toetsen op de haalbaarheid ervan. Waar nodig zullen we met u meedenken over passende alternatieven voor onderdelen van het plan die niet haalbaar zijn.

Onze loodgieters beschikken over een ruime ervaring, de benodigde kennis en kwalitatief goede materialen en gereedschappen om het leidingwerk voor u aan te leggen. Zo maken we de kans op vervelende complicaties, zoals een lekkage, minimaal. Bij het aanleggen van leidingwerk zorgen we eerst voor het schoonmaken van de ondergrond, zodat scherpe voorwerpen de leidingen niet kunnen beschadigen. Vervolgens zorgen we ervoor dat de leidingstukken naadloos op elkaar aansluiten om speling tussen de leidingen tegen te gaan.

Onderhoud aan het leidingwerk uitvoeren

Niet alleen helpen onze loodgieters u bij het aanleggen van het leidingwerk in huis. Ook kunnen we het bestaande leidingwerk in uw woning onderhouden. Bij het onderhouden van het leidingwerk controleren we het leidingwerk op beschadigingen of slijtageplekken. Waar nodig zullen we een deel van het leidingwerk voor u vervangen om lekkages tegen te gaan. Door de jaren heen kunnen de aansluitpunten tussen leidingstukken sterk verzwakt raken, waardoor er een steeds grotere speling ontstaat. Door dergelijke verzwakkingen tijdig te detecteren en te verhelpen kunnen we lekkages voorkomen.

Mocht het onderhouden van het leidingwerk al te laat zijn, dan helpen we u bij het oplossen van een lekkage. Wij beschikken over geavanceerde hulpmiddelen die het detecteren van de bron van een lekkage relatief eenvoudig maken. Zo is het niet lang noodzakelijk om direct hak- en breekwerk uit te voeren bij het oplossen van lekkages. Des te sneller u een lekkage rond uw leidingwerk laat verhelpen, des te kleiner is ook de kans op een blijvende waterschade.

Snelle service
Allround loodgietersbedrijf
Gericht op kwaliteit
Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Panne? Contacteer ons: 03 808 12 78

Call Now Button