Ondervindt u momenteel hinder van een kapotte cv in huis? U kunt de cv zelf repareren in sommige gevallen! Onze loodgieter raadt mensen met een kapotte cv aan om de foutmelding op het display van de cv-ketel eerst in de handleiding op te zoeken. In de handleiding staat vaak heel duidelijk beschreven welke stappen er gezet moeten worden om de kapotte cv te repareren. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de onderdelen van de cv-ketel, het vervangen van versleten onderdelen, enzovoorts. In sommige gevallen is het voldoende om de kapotte cv te resetten, wat u vaak heel eenvoudig zelf kunt doen. Het vervangen van versleten onderdelen kunt u beter aan de loodgieter overlaten.

Hoe kan ik een kapotte cv voorkomen?

Het voorkomen van een kapotte cv in huis is vaak makkelijker dan veel mensen op voorhand denken. Door de cv-ketel regelmatig van onderhoud te voorzien kunt u voorkomen dat onderdelen van de cv-ketel snel versleten raken. Daarbij kan de loodgieter tijdens het onderhouden van de cv-ketel stof tussen de onderdelen verwijderen, om te voorkomen dat het stof de werking van de cv-ketel beïnvloedt. Wij raden u aan om de cv-ketel in ieder geval eens per twee jaar te laten onderhouden, enigszins afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel. Het spreekt voor zich dat een nieuwe cv-ketel minder vaak onderhouden hoeft te worden dan een ouder model.

Een kapotte cv laten repareren door de loodgieter

Wanneer u een kapotte cv niet zelf repareert, kunt u ervoor kiezen om de kapotte cv te laten repareren door de loodgieter. Een loodgieter heeft doorgaans een zeer ruime ervaring met het verhelpen van verschillende cv-ketelstoringen. Zo bent u ervan verzekerd dat er een oplossing geboden wordt voor de kapotte cv-ketel. Vaak is het vervangen van kapotte onderdelen voldoende om de cv-ketel weer te laten werken.

Laat een reactie achter

Call Now Button