Voordat een verbouwing van een badkamer of toilet kan beginnen, moet oud sanitair eerst verwijderd worden. Bent u van plan het sanitair weg te gooien? Dan gaat u vast en zeker hardhandig te werk. Verstandig? Nee, zeker niet. Wanneer er schade ontstaat aan oud sanitair, is er niets aan de hand. Maar vaak richt u wel schade aan het leidingwerk aan wanneer u niet voorzichtig te werk gaat. Bij schade aan de leidingen moet u deze vervangen. Wilt u dit voorkomen? Laat oud sanitair dan verwijderen door een loodgieter.

Sanitair wordt zorgvuldig verwijderd


Laat u uw oude sanitair verwijderen door een loodgieter? Dan weet u zeker dat er geen schade ontstaat. Een loodgieter gebruikt namelijk geen sloophamer om oud sanitair te verwijderen. Uw sanitair wordt gedemonteerd met behulp van gereedschap. Een loodgieter verwijdert een toilet, wastafel of douche dan ook altijd in zijn geheel. Ook hoeft u niet bang te zijn voor waterschade. Een loodgieter sluit de waterleiding namelijk af en laat de leidingen vervolgens leeglopen.

Problemen bij nieuw sanitair plaatsen


Is het oud sanitair verdwenen uit uw badkamer of wc? Dan kan het plaatsen van nieuw sanitair beginnen. Dit is een stuk lastiger dan veel mensen denken. Sanitair moet namelijk op de juiste manier aangesloten worden. Zo is er een toe- en afvoer voor water nodig. Daarnaast beschikken sommige sanitaire voorzieningen over zowel een warm- als koudwaterkraan. Regelmatig wordt de boel verkeerd om aangesloten. Indien het sanitair niet goed wordt aangesloten, kan er ook nog eens een lekkage ontstaan.

Loodgieter plaatst nieuw sanitair


Naast oud sanitair verwijderen schakelt u een loodgieter ook in voor het plaatsen van nieuw sanitair. Veel mensen willen dit niet direct doen, aangezien een loodgieter geld kost. Toch kan het wel verstandig zijn om sanitair door hem aan te laten sluiten. Waarom? Omdat u zo verzekerd bent van een juiste plaatsing. De kranen worden juist aangesloten, evenals de water toe- en afvoer. Zo hoeft u onder andere niet bang te zijn voor een lekkage.

Call Now Button