Laat cv nazicht uitvoeren aan ketels in Sint-Niklaas

Een cv ketel maakt het mogelijk om warm water uit uw kraan te laten stromen. Daarnaast warmt dit apparaat water op in radiatoren of de leidingen van vloerverwarming. Hierdoor kunt u uw woning op koude dagen lekker verwarmen. In de meeste woningen in Sint-Niklaas hangt een ketel op een plek die niet goed zichtbaar is. De zolder is bijvoorbeeld een geliefde plek voor het ophangen van ketels. Hierdoor kijken mensen niet vaak op of om naar hun cv ketel. Dit is echter niet verstandig. Wanneer u uw ketel niet regelmatig laat controleren kunnen er namelijk problemen ontstaan. Voer niet zelf nazicht aan uw ketel in Sint-Niklaas uit, maar laat dit over aan onze loodgieter!

Het belang van cv nazicht aan verwarmingsketel in Sint-Niklaas

CV nazicht in Sint-Niklaas Veel inwoners onderschatten het belang van nazicht aan een verwarmingsketel in Sint-Niklaas. Zij gaan er gewoon vanuit dat het apparaat zijn werk blijft doen. Dit kan, maar de kans op problemen is groot wanneer u niet geregeld nazicht uit laat voeren. Wat er zoal kan gebeuren? Uw ketel kan bijvoorbeeld te maken krijgen met een storing. In het geval van een storing werkt het apparaat niet meer naar behoren. Zo wordt er bijvoorbeeld geen water meer opgewarmd. U kunt dan geen warme douche nemen of uw woning verwarmen met radiatoren en/of vloerverwarming. Laat u geregeld nazicht uitvoeren aan uw ketel in Sint-Niklaas? Dan wordt de kans op een storing aanzienlijk kleiner. Een storing helemaal voorkomen is helaas niet mogelijk, zelfs niet bij de nieuwste ketels.

Onderhoud aan gasketels

De meeste moderne verwarmingsketels werken op stroom. Er zijn echter ook nog genoeg huizen in Sint-Niklaas met een gasketel. Heeft u thuis ook zo’n ketel staan? Dan is nazicht net zo belangrijk als bij een verwarmingsketel op stroom. Waarom? Omdat ook een gasketel te maken kan krijgen met een storing. Aangezien ketels op gas vaak ouder zijn dan elektrische verwarmingsketels, is regelmatig onderhoud aan te raden. Wij raden mensen met een gasketel aan om minimaal eenmaal per jaar nazicht uit te laten voeren door onze loodgieter. Zodoende weet u namelijk of uw ketel nog goed is of niet. Bovendien blijft u door nazicht vaak bespaard van de nodige problemen met het apparaat.

Waarom niet zelf nazicht uitvoeren?

De cv ketel is een complex apparaat. Het is daarom ook niet aan te raden om zelf met uw ketel aan de slag te gaan. Toch denken genoeg inwoners van Sint-Niklaas dat zij zelf wel met hun cv aan de gang kunnen gaan. Nazicht moet echter door een professionele loodgieter uitgevoerd worden. In dat geval weet u namelijk zeker dat het apparaat de komende tijd zonder problemen gebruikt kan worden. Onze loodgieter weet namelijk precies waar hij op moet letten bij cv nazicht van een ketel in Sint-Niklaas. Het kost inderdaad geld om een loodgieter in te schakelen, maar het kan u ook veel geld schelen. Waarom? Omdat een loodgieter in sommige gevallen een storing aan kan zien komen. Hij kan hier vervolgen direct tegen optreden. De kans dat uw ketel straks niet meer werkt is hierdoor een heel stuk kleiner!

Snelle service
Allround loodgietersbedrijf
Gericht op kwaliteit
Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Panne? Contacteer ons: 03 808 12 78

Call Now Button