CV-ketel: de installatie en het onderhoud ervan

De cv-ketel is een onderdeel van de centrale verwarmingsinstallatie en is eigenlijk niet meer weg te denken uit moderne woonhuizen. De cv-ketel wordt door sommigen ook wel de verwarmingsketel genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten cv-ketels op de markt, met elk hun eigen kenmerken en hun eigen voor- en nadelen. Na zo’n vijftien jaar is de gemiddelde cv-ketel toch wel echt aan vervanging toe. Door uw cv-ketel in Sint-Niklaas op tijd te laten vervangen voorkomt u dat u plotseling onder een koude douche staat doordat uw cv-ketel het begeven heeft. Voor advies over cv-ketels, de installatie en reparatie ervan kunt u bij ons, als loodgietersbedrijf in Sint-Niklaas, terecht. CV-ketel Sint-Niklaas

Soorten cv-ketels

Zoals gezegd zijn er tegenwoordig een aantal verschillende soorten cv-ketels te verkrijgen. Daarnaast zijn er verschillende merken die cv-ketels op de markt brengen. Twee populaire soorten cv-ketels op dit moment zijn de combiketel en de HR-ketel.

De combiketel zorgt naast het verwarmen van de radiatoren in huis, ook voor het verwarmen van het leidingwater van bijvoorbeeld de kraan in de keuken en de douche. Dit betekent dat u dankzij een combiketel geen aparte boiler nodig heeft om het leidingwater te verwarmen en dat scheelt ruimte. Wat de combiketel daarnaast populair maakt, zijn de relatief lage onderhoudskosten.

Dan is er ook nog de HR-ketel die de laatste jaren aanzienlijk in populariteit gestegen is. De letters ‘HR’ staan voor hoog rendement, wat betekent dat deze soort cv-ketel relatief weinig energie verbruikt. Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Onze professionals kunnen u meer vertellen over de verschillende soorten cv-ketels van dit moment en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. U kunt tegenwoordig ook cv-ketels huren in plaats van kopen, wellicht is dat voor u voordelig. Door samen de mogelijkheden te bekijken kunt u een keuze maken voor een cv-ketel die bij uw woning en uw wensen past.

Professionele installatie en reparatie van een cv-ketel

Nadat de keuze voor een geschikte cv-ketel gemaakt is, is het tijd voor de installatie hiervan. De installatie van de cv-ketel kunnen onze professionals uiteraard voor uitvoeren. Zij hebben ervaring met het installeren van cv-ketels en weten waar ze rekening mee moeten houden bij de installatie van een cv-ketel. Er wordt altijd volgens de voorschriften gewerkt, zodat u lang plezier zult hebben van uw cv-ketel. Mocht er toch een keer wat aan de hand zijn en werkt uw cv-ketel niet zoals die zou moeten werken, dan komen onze professionals graag bij u langs om de storing te verhelpen.

Vaak merkt u dat er iets aan de hand is met de centrale verwarmingsinstallatie wanneer de verwarming niet aanslaat of wanneer de douche maar niet warm wordt. In veel gevallen kan een storing van de cv-ketel vrij eenvoudig en snel verholpen worden, waardoor het niet lang koud zal blijven in huis. Soms is vervanging van een specifiek onderdeel noodzakelijk. Gaat het om een cv-ketel van vijftien jaar of ouder die niet meer werkt, dan is het vrijwel altijd raadzaam om de gehele cv-ketel te laten vervangen.

Cv-ketel vervangen

Een cv-ketel gaat gemiddeld zo’n vijftien jaar mee. Dit is betrekkelijk lang. Hoe dichter het apparaat echter bij zijn levensduur komt, des te groter de kans op problemen. Zo kunnen onderdelen in de cv-ketel namelijk gaan slijten. Onderdelen die versleten zijn, werken na een tijdje mogelijk niet meer. Dit kan de oorzaak zijn voor problemen met uw ketel. Ontstaan er de laatste tijd steeds vaker problemen en is uw ketel ook al (bijna) vijftien jaar oud? Dan is het raadzaam het apparaat te vervangen. Beslis dit echter nooit op eigen houtje. Nee, laat er altijd eerst even een loodgieter naar kijken. Hij kan u namelijk adviseren wat de beste keuze is.

Is uw cv-ketel inmiddels al meer dan tien jaar oud? Dan kunnen we gerust stellen dat het apparaat niet bepaald modern is. Hierdoor is de kans groot dat er aanzienlijk meer energie verbruikt wordt dan nodig. Oude ketels verbruiken namelijk behoorlijk wat stroom en gas. Wilt u uw steentje bijdragen aan het klimaat? Of wilt u besparen op uw energierekening? Dan kan dit ook een reden zijn om uw cv-ketel te vervangen. De nieuwe cv-ketels zijn namelijk een stuk energiezuiniger dan de oude. Ze kosten ook flink wat meer, maar op de lange termijn verdient u dit verschil meestal terug. Laat u echter wel eerst goed informeren over de beste cv-ketel. Ook tussen nieuwe cv-ketels zitten namelijk nog behoorlijk wat verschillen.

Periodiek onderhoud van de cv-ketel

Het is verstandig om een cv-ketel in Sint-Niklaas periodiek te laten onderhouden. Dit houdt in dat u eens per jaar een professional langs laat komen om de cv-ketel na te laten kijken en waar nodig een onderdeel te laten vervangen. Door uw cv-ketel periodiek te laten onderhouden verlengt u de levensduur ervan en bent u er op tijd bij als er bijvoorbeeld slijtage is opgetreden, die later wellicht voor problemen zou kunnen zorgen. U bent bij ons loodgietersbedrijf in Sint-Niklaas aan het juiste adres voor vakkundig onderhoud ten behoeve van uw cv-ketel.

Snelle service
Allround loodgietersbedrijf
Gericht op kwaliteit
Aangepaste bereikbaarheid in de avond en het weekend

Panne? Contacteer ons: 03 808 12 78

Call Now Button